Nödbiståndsboende

Personer som ansöker hos socialtjänsten om bistånd till boende men som inte har speciella svårigheter att skaffa en bostad eller behöver bo med skydd har inte rätt till bistånd till boende enligt Socialtjänstlagen. Du kan läsa mer om rätten till bistånd till boende här.
För dessa personer har socialtjänsten, utifrån kommunens yttersta ansvar, bara ansvar att se till att personerna inte lider akut nöd, det vill säga helt saknar tak över huvudet.

För att undvika att personerna lider nöd finns möjlighet att bevilja tak över huvudet under en begränsad tid, så kallat nödbistånd till boende. Nödbistånd kan ges genom att socialtjänsten ger en plats i ett nödbiståndsboende eller betalar ut pengar för att personen själv ska kunna lösa tak över huvudet genom till exempel vandrarhem eller någon annan lösning. 

Nödbistånd till barnfamiljer ska ges genom placering i nödbiståndboende och inte genom utbetalning av pengar. Detta för  att familjernas tillfälliga boende ska ge barnet en skälig levnadsnivå och att barnfamiljerna inte ska behöva flytta runt mellan olika tillfälliga boendealternativ.

 

Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Göteborgs Stad Logotype

Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se