EU-medborgare

Utöver de verksamheter som vänder sig till personer i hemlöshet generellt finns det också vissa insatser som särskilt riktar sig till utsatta EU-medborgare. Du hittar dem på webbplatsen och nedan ser du länkar som tar dig direkt dit.

Bashjälpen - ett frukostcafé där du kan få frukost och möjlighet till dusch och att tvätta dina kläder. 

Bashjälpen

Famnen - riktar sig till kvinnor som är EU-migranter och i behov av hjälp med grundläggande behov. Här kan du till exempel duscha och få hjälp att tvätta kläder.

Famnen

Station Nord - har ett antal platser för övernattning för vuxna EU-medborgare som inte har någonstans att sova. 

Station Nord


Projektet Bättre hälsa II är ett EU-finansierat projekt som vänder sig till utsatta EU-medborgare. Det är Göteborgs stad som är projektägare och projektet finansieras genom Fead - fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt (Fund for European Aid to the Most Deprived). I Sverige fokuserar Fead på två områden; samhällsinformation och hälsofrämjande insatser. 

Bättre hälsa II fokuserar på hälsofrämjande insatser och på kvinnor. Projektet bedrivs både i Göteborg och Stockholm med Frälsningsarmén som samverkanspart. Projektet håller på till slutet av 2021.

I samverkan med Frälsningsarmén har projektet hälsoinformation i lokaler i Haga (Famnen). De har också en del uppsökande verksamhet där de sprider information om projektet och aktiviteter till målgruppen som de träffar på stan. 


EUROPEISKA UNIONEN

Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Läs mer
Kontakt

Center mot hemlöshet
Kronhusgatan 2C
412 21 Göteborg

  • 031 – 367 93 93
  • 0722 - 55 71 50
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborgs Stad Logotype