EU-medborgare2

Utöver de verksamheter som vänder sig till alla personer i hemlöshet finns det också några insatser som vänder sig till utsatta EU-medborgare. Här under ser du länkar som tar dig till mer information om dessa.

Bashjälpen - en plats där du kan få frukost. Här kan du också duscha och tvätta dina kläder. 

Bashjälpen

Famnen - riktar sig till kvinnor som är EU-migranter och i behov av hjälp med grundläggande behov. Här kan du till exempel duscha och få hjälp att tvätta kläder.

Famnen

Station Nord - har ett antal platser där vuxna EU-medborgare som inte har någonstans att sova kan få sova över natten. 

Station Nord


Information på olika språk

Här kan du ladda ned broschyrer på engelska, rumänska och bulgariska där det finns information om bland annat vilket stöd som finns för EU-medborgare och papperslösa. Skriv gärna ut för att dela ut till dem som berörs! 

Support for EU-citizens and undocumented persons in Gothenburg (Engelska)

Informații despre ajutorul pe care cetățenii europeni și persoanele nedocumentate îl pot primi în Göteborg (Rumänska)

Подкрепа за граждани на ЕС и недокументирани лица в Гьотеборг (Bulgariska)

 


Projektet Bättre hälsa II är ett projekt som får pengar från EU som vänder sig till utsatta EU-medborgare. Det är Göteborgs Stad som är projektägare och projektet får pengar genom Fead; fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt (Fund for European Aid to the Most Deprived). I Sverige fokuserar Fead på två områden; information om samhället och hälsofrämjande insatser. 

Bättre hälsa II fokuserar på hälsofrämjande insatser och på kvinnor. Projektet bedrivs både i Göteborg och Stockholm i samverkan med Frälsningsarmén. Projektet håller på till slutet av 2021.

I samverkan med Frälsningsarmén har projektet information om hälsa i lokaler i Haga (Famnen). De har också en del uppsökande verksamhet där de sprider information om projektet och aktiviteter till målgruppen som de träffar på stan. 


EUROPEISKA UNIONEN

Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Göteborgs Stad Logotype

Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se