Sysselsättning

Sysselsättning är ett ord som kan betyda många olika saker.
Vi har samlat information om olika sorters sysselsättning här så titta gärna runt och se om något passar för dig. 

Huldas Hus

Huldas Hus är en mötesplats för kvinnor som saknar fast bostad. Huldas Hus erbjuder aktiviteter som skapande verkstad och friskvård.
Du kan också vila, duscha och tvätta här och äta billig lunch.

Det finns möjlighet att göra praktik på Huldas Hus. 


 

Villa Söder

Villa Söder är en verksamhet som erbjuder arbetsträning till dig som bor på ett boende inom Socialförvaltning Sydväst.
Du kan exempelvis arbeta inom Andra chansen, ett samarbete med IKEA, eller fastighetsskötsel.
Här finns också möjligheter att delta i friskvård och fysisk aktivitet.
Prata med din socialsekreterare eller kontaktperson på ditt boende om du är intresserad! 


 

Aktivitetshusen

Aktivitetshusen vänder sig till dig som är göteborgare mellan 18-65 år, lever med psykisk ohälsa eller psykisk funktionsnedsättning och som önskar stöd i din återhämtning. 

Aktivitetshusen erbjuder social gemenskap, meningsfull sysselsättning, kursverksamhet och möjlighet att delta i arbetsgrupper. Många av aktiviteterna är gratis och du behöver inte ansöka om bistånd för att gå dit.


 

Faktum

Faktum är Götalands gatutidning. Försäljarna köper tidningen för 40 kronor, säljer den för 80 och behåller mellanskillnaden. Att sälja Faktum är ett jobb, inte välgörenhet.

Jobb betyder mer än pengar. För vissa är försäljningen ett steg mot ett ordnat liv. För andra är det ett sätt att hålla sig flytande. Oavsett vilket så handlar tidningsförsäljningen för de flesta om mer än att bara tjäna kronor och ören – det innebär också att ta ansvar, planera sin vardag, skapa sig rutiner och ett socialt sammanhang. 

Hos Faktum erbjuds också juridisk rådgivning på onsdagar mellan kl. 13:00 och 15:00 (under vår- och hösttermin). Här kan du få rådgivning och stöd med att exempelvis upprätta handlingar eller kontakta myndigheter. Rådgivningen finns i första hand till för Faktumförsäljarna men är självklart till för alla som är hemlösa eller socialt utsatta.


 

IPS - individanpassat stöd till arbete

Individanpassat stöd till arbete är arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser för personer med funktionsnedsättning. Med hjälp av en arbetsspecialist kan du få stöttning i att få och behålla ett arbete. För mer information kan du ringa:

031-368 80 30
031-368 80 31


 

Vägen Ut!-kooperativen

Vägen ut!-kooperativen tar emot personer för arbetsträning. De har lång erfarenhet av olika slags arbetshinder. Det kan vara fysiska och psykiska funktionsvariationer, psykisk ohälsa, erfarenhet av missbruk eller kriminalitet, stressrelaterade sjukdomar och språksvårigheter.
Arbetsuppgifter finns inom exempelvis café, trädgård, snickeri och fastighetsservice och secondhandbutik.


 

Ergon

Ergon är Stadsmissionens verksamhet för arbetsträning och de vänder sig bland annat till personer som är långvarigt sjukskrivna och till de som stått utanför arbetsmarknaden länge. 

Det finns en bredd av arbetsträningsplatser inom bland annat:

 • Kök & restaurang
 • Butik
 • Lager/transport
 • Fastighetsskötsel/vaktmästeri
 • Lokalvård
 • Äldreomsorg
 • Träteknisk industri/snickeri
 • Textil/sömnad
 • Administration

MatRätt

På MatRätt finns möjlighet till arbetsträning i butik, på lagret och i transport. 

MatRätt är en livsmedelsaffär som säljer matsvinn och därmed bidrar till en mer hållbar matkonsumtion. Här kan alla handla till en bra kostnad och om du har en låg inkomst och blir medlem kan du köpa varor till en tredjedel av vanligt butikspris. 

För mer information ring Ida-Lina Frisell: 031-712 12 45


 

Recovery-nätverket

Inom Recovery-nätverket i Göteborg finns det flera olika organisationer som erbjuder sysselsättning på olika nivåer och inom olika områden. 

Vi har samlat organisationerna och beskrivningar om dem på en egen sida. 

Fler länkar

 • Aktivitetskatalogen
  Aktivitetskatalogen riktar sig till dig med psykisk ohälsa. Här kan du hitta meningsfull sysselsättning och aktiviteter som erbjuds av både kommunala och icke-kommunala verksamheter.
 • Insatskatalogen
  Insatskatalogen är ett sökinstrument som ska underlätta sökandet efter insatser för personer som är i behov av stöd mot egenförsörjning, inkludering och ökad livskvalitet.
 • Arbetsförmedlingen
  Arbetsförmedlingens uppdrag handlar om att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad vilket bland annat innebär att de ska rusta de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Utöver jobbsökande kan de exempelvis erbjuda arbetsträning och etableringsprogram. Alla deras tjänster är avgiftsfria och du kan kontakta dem på olika sätt.
 • Vuxenutbildningen
  Göteborgs Stad erbjuder flera olika typer av utbildningar för dig som är vuxen. Du kan till exempel läsa in grundskolan eller gymnasiet, läsa svenska för invandrare, gå en lärlingsutbildning eller utbilda dig till ett yrke på yrkeshögskolan. Du kan också få hjälp via studie- och yrkesvägledning.
Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Kontakt

Center mot hemlöshet
Kronhusgatan 2C
412 21 Göteborg

 • 031 – 367 93 93
 • 0722 - 55 71 50
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborgs Stad Logotype