Dela: Smedjans sysselsättningscenter

Smedjans sysselsättningscenter

På Smedjans sysselsättningscenter kan personer som har kontakt med avdelningen Boende och hemlöshet eller som blir remitterade från socialförvaltningen Sydväst delta i olika former av sysselsättningar. Man behöver inte ha arbetat tidigare utan vi utgår från deltagarens egna förmågor och förutsättningar. Vid intresse för studiebesök så kan kontaktpersoner på boendena eller socialsekreterare inom socialförvaltningen Sydväst kontakta oss och boka in studiebesök.


De aktiviteter vi erbjuder är:

Andra chansen
På andra chansen samarbetar vi med IKEA Kållered och Bäckebol.
I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Hämta möbler, köksgeråd, leksaker och mycket annat de har i sitt sortiment från IKEA till verksamheten
  • Ta emot besökare från målgruppen som har behov av att komplettera sina hem med möbler och annat från IKEA. Vi levererar även möblerna till besökarna efter att de valt ut dom.
  • Vissa möbler monterar vi i verksamhetens verkstad, där vi även ibland reparerar möbler som har behov av enklare reparationer.
  • Vi sorterar även husgeråd och andra småsaker, samt inreder verksamhetens olika visningsrum för att skapa trivsel och för att besökarna ska få en översikt av de saker vi har i verksamheten.

Friskvård & fysisk aktivitet
Två gånger i veckan har deltagare möjlighet att träna på gym eller simma med personal på Lundbybadet. Det finns även möjlighet till promenader, löpning och att prova på andra fysiska aktiviteter om man skulle vilja det.
Boende inom avdelning boende och hemlöshet kan delta i fysisk aktivitet vid önskemål. Vi är övertygade om att friskvård/fysisk aktivitet kan öka chansen att hålla sig drogfri och förbättra sin psykiska hälsa.

Vi gör även aktiviteter utanför de ordinarie arbetsuppgifterna för att skapa trivsel och gemenskap i arbetsgruppen, t.ex. bio, minigolf och andra utflykter.

De som arbetar på Smedjans sysselsättningscenter

På Smedjans sysselsättningscenter arbetar tre fältsekreterare och en enhetschef. Personalen har lång erfarenhet av att arbeta med människor, både i Göteborgs Stads avdelning för Boende och hemlöshet och annat socialt arbete.

Kontakta oss

E-post:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon:  
031- 368 80 93     Mobil: 0728- 55 43 79

Besöksadress:
Victor Hasselblads gata 41

  • Victor Hasselblads gata 41, Göteborg, 421 32
Öppettider:
Öppet under dagtid på vardagar.
Verksamhetstelefon: 031-368 80 93
Tillbaka till resultat
Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Göteborgs Stad Logotype

Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se