Utsatta EU-medborgare

Utöver de verksamheter som vänder sig till alla personer i hemlöshet finns det också några insatser som vänder sig till utsatta EU-medborgare. Här under ser du länkar som tar dig till mer information om dessa.


Bashjälpen och socialt center

Bashjälpen är en plats där du kan få frukost. Här kan du också duscha och tvätta dina kläder. 

Det finns också möjlighet att få samhällsinformation, stöd i kontakt med myndigheter, socialt stöd till familjer, social planering med mera. 

Verksamheten bedrivs av Räddningsmissionen som ett "Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) med Göteborgs Stad, socialförvaltning Sydväst.   

Verksamheten är öppen på vardagar och finns i Betlehemskyrkan i Göteborg.

Kontakt kan fås via Räddningsmissionens växel 031 - 712 12 00.

Station Nord

Station Nord har ett antal platser där vuxna EU-medborgare och papperslösa kan få sova över natten.

Verksamheten är öppen från kväll till tidig morgon varje dag året om.

Verksamheten bedrivs av Räddningsmissionen i partnerskap (IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap) med socialförvaltning Sydväst.

För att söka sovplats på Station Nord behöver du gå till Betlehemskyrkan på Karl Gustavsgatan 12 B kl. 14.00 på torsdagar.

Informationsmaterial - broschyrer

För dig som möter utsatta EU-medborgare eller papperslösa finns broschyrer på olika språk som kan skrivas ut och delas ut till de som behöver information. där finns dels information om stödet man kan få men även information om vad som gäller i Sverige när det kommer till trygghetssystem samt vart man ska vända sig i akuta situationer. 

Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Göteborgs Stad Logotype

Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se