Utsatta EU-medborgare

Utöver de verksamheter som vänder sig till alla personer i hemlöshet finns det också några insatser som vänder sig till utsatta EU-medborgare. Här under ser du länkar som tar dig till mer information om dessa.


Bashjälpen och socialt center

Bashjälpen är en plats där du kan få frukost. Här kan du också duscha och tvätta dina kläder. 

Det finns också möjlighet att få samhällsinformation, stöd i kontakt med myndigheter, socialt stöd till familjer, social planering med mera. 

Verksamheten bedrivs av Räddningsmissionen i samverkan och med flera aktörer. Delar av verksamheten sker inom FEAD-projekt, Fonden för de allra mest utsatta, och har fokus på samhällsinformation och hälsa. Basbehov och inbokning sker inom IOP, Idéburet offentligt partnerskap med Socialförvaltning Sydväst. 

Verksamheten är öppen på vardagar och finns i Betlehemskyrkan i Göteborg. Kontakt kan fås via Räddningsmissionens växel 031 - 712 12 00.

Station Nord

Station Nord har ett antal platser där vuxna EU-medborgare som inte har någonstans att sova kan få sova över natten.

Du kan också få socialt stöd och samhällsinformation här och verksamheten är öppen från kväll till tidig morgon varje dag året om.

Verksamheten sker i partnerskap (IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap) med Socialförvaltning Sydväst som finansierar övernattningen.

För att söka sovplats på Station Nord behöver du gå till Betlehemskyrkan på Karl Gustavsgatan 12 B kl. 14.00 en torsdag.

Informationsmaterial - broschyrer

För dig som möter utsatta EU-medborgare eller papperslösa finns broschyrer på olika språk som kan skrivas ut och delas ut till de som behöver information. där finns dels information om stödet man kan få men även information om vad som gäller i Sverige när det kommer till trygghetssystem samt vart man ska vända sig i akuta situationer. 

Fead-projekt - Bättre hälsa

Projektet Bättre hälsa II är ett projekt som får pengar från EU som vänder sig till utsatta EU-medborgare. Det är Göteborgs Stad som är projektägare och projektet får pengar genom Fead; fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt (Fund for European Aid to the Most Deprived). I Sverige fokuserar Fead på två områden; information om samhället och hälsofrämjande insatser. 

Bättre hälsa II fokuserar på hälsofrämjande insatser och på kvinnor. Projektet bedrivs både i Göteborg och Stockholm i samverkan med Frälsningsarmén. Projektet håller på till slutet av 2021.

Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Läs mer

Kontakt

Center mot hemlöshet
Kronhusgatan 2C
412 21 Göteborg

  • 031 – 367 93 93
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborgs Stad Logotype

Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se