Internationella hemlöshetsdagen - 10 oktober

Den 10 oktober är det internationella hemlöshetsdagen. En dag som finns för att uppmärksamma hemlösheten men även de insatser som finns för att hjälpa de som befinner sig i hemlöshet. 

I år anordnar Stadsmissionen i Göteborg "Tillsammans mot hemlöshet" som är en eftermiddag i Johanneskyrkan där vi från Center mot hemlöshet kommer att delta. 
Under eftermiddagen kommer det att bli en medborgardialog där personer med egen erfarenhet av hemlöshet kan prata med och ställa frågor till Mikael Chrona, Fastighetskontoret, och Anna Holmqvist, tf direktör i socialförvaltning Sydväst.

Det kommer också att bli filmvisning. Filmen Vägen till Fanny handlar om en person i många års utanförskap som nu påbörjat en resa till ett ”vanligt” liv med stöd av ett eget boende i Göteborgs Stadsmissions Bostad Först. 

Cecilia Bergstedt kommer att läsa ur sin essä som bygger på intervjuer med människor i hemlöshet. 

Center mot hemlöshet deltar vid ett informationsbord tillsammans med Bostad Först och Uppsökarenheten från socialförvaltning Sydväst. Vi kommer att ge information om våra verksamheter, berätta vilket stöd vi erbjuder och svara på frågor. 

Under eftermiddagen så kommer också besökare i Johanneskyrkan framföra egenskrivet material som musikunderhållning. 

 

10 oktober kl. 13:30-15:30
Johanneskyrkan, Johannes kyrkogång 1
Fritt inträde

Har du frågor, synpunkter eller får problem. Kontakta oss snabbt med ovanstående knapp.

Göteborgs Stad Logotype

Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se