Skip to main content

Julmat och gratis firande 2022

På olika platser i Göteborg erbjuds julmat och firande tillsammans med andra innan och under jul. 
Vi försöker samla ihop informationen här men har vi missat något så tipsa oss gärna! 

 

Julfest på TrappaNér

Onsdagen den 21 december klockan 13.00 bjuder TrappaNér in till julfest. Det kommer att finnas gott om mat och det finns även en hel del julklappar. Det är paket som innehåller strumpor, undertröjor, hygienartiklar och underkläder. 

För information om adress, kontaktuppgifter och öppettider klicka här. 

En Anständig Jul på Pustervik

För nionde året bjuder Pustervik in till "En Anständig Jul" på julafton för ett kravlöst och religiöst obundet julfirande. Alla är välkomna att ta del av maten, drycken och gemenskapen! Det är alltifrån hemlösa som söker mat och värme, äldre ensamma människor som kanske inte har någon annanstans att ta vägen, ensamstående föräldrar som inte har barnen denna jul, utbytesstudenter, EU-migranter osv.

Frivilliga volontärer ser till att alla trivs och blir nöjda under dagen och kvällen. Eventet äger rum på julafton (24 december) mellan klockan 12.00 och 20.00. Det bjuds på julmat och dryck (alkoholfritt) och det finns även kläder/hygienartiklar/julklappar till alla besökare.

 En Anständig Jul på Pustervik är ett ideellt samarbete mellan projektgruppen En Anständig Jul, Pustervik och samarbetspartners och restauranger som sponsrar. Sist kom cirka 600 besökare.

Du kan läsa mer info på Facebook-eventet genom att klicka här. 

Jul och nyår på Johanneskyrkan

Stadsmissionen bjuder på julbord på Johanneskyrkan på julafton. Det finns god mat och social samvaro och alla är välkomna. 
Det bjuds även på julmat på juldagen och annandagen. 
De öppnar klockan 11 den 24, 25 och 26 december. 

På Nyårsafton är det öppet som vanligt under dagen på Johanneskyrkan men det är också öppet mellan 17-22 då det bjuds på Nyårsmat. 

Hitta adress och kontaktuppgifter genom att klicka här. 

Jul på Haga-bion

Efter att ha pausats under pandemin så är Haga-bion i år tillbaka med sin jul-tradition. På julafton, den 24 december, bjuder de in till gratis bio med glögg och kortfilmer. 
Programmet uppdateras inom kort på denna länk. 

Den 21 december så bjuder man också in till gratis kortfilmsvisning.
Kortfilmsdagen 21 december 2022 - Hagabion